Hoe kan ik een lookup of suggestielijst maken in de eigen gemaakte velden?

In Scibu heb je de mogelijkheid om zelf velden aan te maken dit kan op organisatie en om contact niveau. Hierin kun je extra gegevens kwijt die betrekking hebben op de organisatie over het contact. Deze kun je in het zoekscherm weer als kolom erbij plaaten om op te filteren. 

Velden kun je aanmaken onder de voorkeuren van de relaties > zelfgemaakte velden.
Hoe precies wordt in een ander artikel besproken. Doe je dit voor de eerste keer raad ik aan eerst contact op te nemen met de servicedesk voor een toelichting/uitleg.

Lookup

Zijn deze velden aangemaakt dan bestaat de mogelijkheid een zogenaamde Lookup te maken. Dit is een suggestie lijst die je te zien krijgt als je met de muis rechts-klikt op het veld. Onderaan staat het woordje ‘LookUp’. Om zo’n Lookup aan te maken heb je de juiste rechten nodig. Zie je dat niet staan neem dan contact op met jou Scibu beheerder. Je kunt alleen van tekst of meerkeuze velden een lookup maken. Dus niet van nummerieke velden. 

Klik op Lookup.

Je krijgt dan een nieuw venster waarin je nieuwe records kunt aanmaken, aanpassen of verwijderen die je later weer terugvindt In de suggestie lijst. 

Je kunt bij het aanmaken van het record aangeven of deze waarde standaard is. Dat wil zeggen dat de éérst volgende keer dat je een contactpersoon of organisatie aanmaakt, deze aangegeven waarde standaard in het aangegeven veld wordt gezet. Uiteraard is een standaard aangeven niet verplicht. 

Ook kun je 2 Lookup's met elkaar linken. Dit houdt in dat je afhankelijk van een ingevulde waarde in veld A in veld B alleen die suggesties te zien krijgt die gelinkt zijn aan de waarde die bij A hoort. 

Voorbeeld: 

Je hebt een 1e veld wat bijvoorbeeld heet: Voertuig. en 2e veld: Soort. 

De daarbij horende suggestielijst is, Auto en Fiets. 
Als Auto wordt gekozen mag in de Lookup van Soort alleen: Benzine of Diezel staan. 
en als Fiets wordt gekozen mag in de Lookup alleen: Tourfiets of Stadfiets staan. 

De lookup voor Soort zal er dan zo uit zien: 

lookup gelinkt

Klik op sluiten om het Lookup invoervenster weer af te sluiten. 

Wil je de Lookup testen, ververs dan éérst de pagina. 

dinsdag, 17 april 2018 Posted in Hoe kan ik...

LAATSTE NIEUWS

RECENTE TWEET

Met #Scibu heeft u het gehele bedrijfsproces in 1 systeem, 1 overzicht, geen geswitch tussen applicaties: #Qubics

Copyright © 2021 Qubics. Alle rechten voorbehouden
Het Scibu beeldmerk en naam zijn eigendom van Qubics BV