Skip to main content

Offertes

Een offerte maken in Scibu is zo gepiept en ziet er verzorgd uit.

Een offerte vanuit Scibu stuur je als PDF of als interactieve offerte.

Met Scibu verstuur je je offerte als PDF…. of een interactieve offerte. De interactieve offerte is eigenlijk een kleine, website waarop de ontvanger vragen kan stellen, aantallen kan aanpassen, of producten aan of uit kan zetten. Daarnaast is het maken van een offerte voor de verkoper of binnendienst makkelijk en simpel. Vergeet het kopiëren en plakken van tekst in Word... Bij het maken een offerte in Scibu kies je een template of je stelt de offerte samen met blokken. Zo gepiept… en Scibu helpt je stap voor stap zodat je niets vergeet.


Offertes direct online te accepteren

De ontvanger van de offerte kan deze online accorderen. Dus geen gescande PDF’s en emails die heen en weer worden gestuurd. Na het akkoord ontvangt de klant een bevestiging van de gemaakte afspraken als PDF in zijn of haar inbox. Als verkoper krijg je, na acceptatie van de offerte direct een een seintje en kan je direct aan de slag.


Makkelijk calculeren

Of het nou diensten, producten of abonnementen zijn die je verkoopt. Je calculeert het makkelijk, snel en professioneel met Scibu. Je kunt gebruik maken van de product database waar alle relevante productinformatie staat, inclusief plaatjes van de producten en eventueel de minimale verkoopprijs zodat je als verkoper precies weet hoeveel korting je mag geven. Daarnaast kan je voor veel voorkomende offertes gebruik maken van offerte templates. Wanneer je al eens een vergelijkbare offerte hebt gemaakt voor een andere relatie… dan kopieer je die voor de nieuwe relatie. De offerte kan je gelijk versturen. Klaar. 


Heeft de klant de offerte al geopend… je ziet het

Je ziet, als verkoper, wanneer en welk onderdeel van de offerte is geopend. En niet onbelangrijk... je ziet ook hoe lang de ontvanger de offerte geopend heeft. Waardevolle informatie die de verkoper helpt in de in het verkoopproces.

Krijg overzicht in de uitstaande en gesloten offertes

De offertes worden getoond in een overzichtelijk scherm waarin de status van de offertes direct duidelijk is. Elke status heeft een eigen kleur zodat je gelijk ziet hoe het ervoor staat. Onder andere een kleur die aangeeft of een offerte als geopend is door de ontvanger. Zo blijf je continu up to date en kan je op het juiste moment schakelen.


Weet altijd hoeveel offertes er zijn gestuurd, geweigerd en geaccepteerd

Omdat in Scibu alle offertes bij worden gehouden weet je door middel van de rapportages altijd hoeveel offertes er openstaan, geaccepteerd of geweigerd zijn.


Van een offerte naar een order

Wanneer een offerte een opdracht wordt kan van de offerte direct een order en eventueel een project worden gemaakt. Alle afspraken gaan mee. Je kunt ook een offerte direct naar een (concept)factuur omzetten. Met een klik is dat gedaan.


Koppeling met website of extern calculatie systeem

Scibu heeft een open en transparante API. Hiermee kan een developer binnen no-time offerte aanvragen via jouw website omzetten naar een offerte binnen Scibu en versturen naar de klant.


Heb je een vraag?

Veel kan je op deze site vinden over ScibuCRM maar zeker niet alles. We kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je een vraag hebt over ScibuCRM. Stel je vraag gerust dan zullen wij die snel beantwoorden.

Ervaar het zelf!

Om te oordelen of ScibuCRM echt iets voor jouw organisatie is, kan je het beste het zelf gratis proberen en ervaren. Met meerdere mensen binnen je organisatie heb je toegang tot alles.