Skip to main content

Klantenportaal

Maak het je klanten makkelijk

Wat is een klantportaal eigenlijk….

Een klantportaal is een digitale omgeving die de interactie tussen klant en organisatie mogelijk maakt. Een klantportaal is een beveiligde omgeving en ziet er voor elke klant anders uit. In een portaal kun je als klant bijvoorbeeld (de status van) je tickets of bestelling bekijken en online contact opnemen bij problemen of vragen.

Bedien je klanten 24/7 met een online klantenportaal

Met een online klantportaal bied je 24/7 service aan je klanten. Producten bestellen, facturen en offertes inzien, afspraken maken, contact met de klantenservice... Met ScibuCRM bundel je al dit soort zaken in één online klantomgeving. Met een online klantportaal vergroot je de klanttevredenheid en ben je 24/7 beschikbaar.

Intuïtief aan de voorkant en slim aan de achterkant

ScibuCRM biedt een standaard klantenportaal welke je verregaand kunt aanpassen met jou look-and-feel. Je bepaalt zelf welke informatie je wilt delen met je klanten en hoe het klantenportaal er uitziet.

Jouw organisatie wordt efficiënter met een klantportaal

Met een klantportaal wordt je een stuk efficiënter en je biedt je klant meer service dan je concurrent. Wanneer een klant een ticket aanmaakt, krijgt de supportafdeling hier direct melding van. Ook vragen over bijvoorbeeld een factuur komen direct bij de juiste personen binnen jouw organisatie terecht.

Heb je een vraag?

Veel kan je op deze site vinden over ScibuCRM maar zeker niet alles. We kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je een vraag hebt over ScibuCRM. Stel je vraag gerust dan zullen wij die snel beantwoorden.

Ervaar het zelf!

Om te oordelen of ScibuCRM echt iets voor jouw organisatie is, kan je het beste het zelf gratis proberen en ervaren. Met meerdere mensen binnen je organisatie heb je toegang tot alles.