Skip to main content

Servicedesk

Tijdig antwoord op iedere vraag.

Tijdig antwoord op iedere vraag

Geef je relaties de service en support die ze verdienen. Met de ticketing module komt iedere vraag in overzichtelijk scherm terecht en krijgt iedereen een automatische reactie om te laten weten dat hij of zij geholpen wordt. Binnengekomen mails zet je makkelijk om in een een ticket en linkt Scibu ieder ticket automatisch aan de contactpersoon en organisatie.  


Alle informatie in een 
duidelijk overzicht

Met Scibu Servicecenter zit je bovenop alle klantvragen en beheer je ze op één praktische centrale plek.Medewerkers kunnen de vraag beantwoorden, bijlagen toevoegen of tickets aan iemand anders toewijzen. Alle vragen en tickets kan je makkelijk filteren en ook inzichtelijk krijgen in een KANBAN board. Tickets opnieuw indelen, toewijzen is dan een fluitje van een cent. 


Ieder ticket gelinkt aan het CRM

Omdat Scibu ieder ticket aan de relatie koppelt krijg je een 360° overzicht van de contactpersoon zodra je een ticket opent.Ook iemand van verkoop de bedrijfs- of relatiekaart opent, krijg hij of zij de lijst van tickets en de statussen te zien die aan deze persoon of organisatie gekoppeld is en ziet wat er speelt.


Van tickets naar facturen

Als je op de servicedesk ook wel eens werkzaamheden doet die je in rekening dient te brengen, geen probleem….. Je kunt deze declarabele tijd opgeven bij het ticket en kan je later makkelijk factureren aan een klant.


24 uur per dag  bereikbaar via het klantenportaal

Natuurlijk wil je het je klanten zo makkelijk mogelijk maken. Met het Scibu klantenportaal ben je 24 uur per dag bereikbaar. Via dit centrale klantenportaal registreren klanten eenvoudig zélf een ticket en kunnen de status van hun tickets volgen. Daarnaast kan men zijn of haar eigen klantgegevens beheren, vragen stellen en zich inschrijven voor bijvoorbeeld cursussen en nieuwsbrieven.


Heb je een vraag?

Veel kan je op deze site vinden over ScibuCRM maar zeker niet alles. We kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je een vraag hebt over ScibuCRM. Stel je vraag gerust dan zullen wij die snel beantwoorden.

Ervaar het zelf!

Om te oordelen of ScibuCRM echt iets voor jouw organisatie is, kan je het beste het zelf gratis proberen en ervaren. Met meerdere mensen binnen je organisatie heb je toegang tot alles.