Het instellen van Mollie als betaal systeem

Mollie is een online betaalsysteem waarbij je door middel van het meesturen van een link in de factuurmail de klant de mogelijkheid biedt de factuur direct te kunnen betalen. Hierbij worden bijna alle soorten betaalmethoden ondersteund. (o.a. iDeal, CreditCard en desgewenst kunnen er meer methoden worden ingesteld.)  

iDeal logo visa logo

 

 

In ScibuCRM kun je dan de mollie betalingen inlezen en zo kun je dus zien wie er al betaald heeft en wie (nog) niet.  Om dit voor elkaar te krijgen moet dit eerst worden ingericht. 

 1. Maak in eerste instantie een Mollie account aan. ( meer informatie vind je op mollie.com )
  mollie logo1

 2. Je krijgt dan een sleutel (een zogenaamde API code)en deze moet je opgeven in de instellingen van ScibuCRM onder de voorkeuren van Facturen in het tabje mollie.
  mollie instellen

 3. Bij de Return url kun je een webpagina opgeven waar naar toe wordt omgeleid wanneer de betaling is gedaan. Als de eigen organisatie beschikt over een website kan je een aparte pagina maken in de eigen stijl waarop wordt bedankt voor de betaling. Voeg deze url dan hier in. 

 4. In de instellingen kun je ook aangeven in welke vorm de link in de mail getoond gaat worden. (bijvoorbeeld als knop met tekst: “Klik hier” of een iDeal logo)

 5. Daarna moet je het factuur email template aanpassen met de gewenste opmaak. Dit doe je in het template center. (mee info zie link onderaan) 
  Zet op de plek waar je link wilt tonen deze code neer: [[MOLLIELINK]]
  Op het moment dat de mail gestuurd wordt, wordt deze code vervangen door de link naar mollie. De ontvanger kan nu op de link klikken en de betaling uitvoeren.

 6. Je kunt controleren of de betaling is gedaan door in ScibuCRM de betalingen te importeren. Als de betaling is uitgevoerd wordt deze automatisch op betaald gezet. Dit doe je onder Facturen > Importeer Mollie betalingen > En klik op de knop Haal betalingen op. 
  mollie betaling


  En als ze er zijn dan krijg je een lijst te dien met welke facturen betaald zijn, met Factuurnummer, welke organisatie en bedrag. 
dinsdag, 29 juni 2021 Posted in Hoe kan ik...

LAATSTE NIEUWS

RECENTE TWEET

Met #Scibu heeft u het gehele bedrijfsproces in 1 systeem, 1 overzicht, geen geswitch tussen applicaties: #Qubics

Copyright © 2021 Qubics. Alle rechten voorbehouden
Het Scibu beeldmerk en naam zijn eigendom van Qubics BV