Skip to main content

NIEUW: DIRECT UREN BOEKEN OP PROJECTEN


Vanaf Scibu versie 3.77 hebben we en start gemaakt met het kunnen boeken van uren op projecten.

Een project bestaat doorgaans uit verschillende taken. Vaak worden die taken door verschillende personen uitgevoerd. Bij bijvoorbeeld het bouwen van een huis (maar zou ook het bouwen van een website kunnen zijn of het implementeren van software) is er iemand die verantwoordelijk is voor de electriciteit, iemand voor de vloeren, het schilderwerk en iemand voor het plaatsen van de keuken.

Elk van die personen dient in staat te zijn om uren te boeken op zijn of haar eigen taak.

Wanneer iedereen zijn uren boekt in Scibu op een project, dan krijg je een goed overzicht;

In welke fase bevindt een project / opdracht zich? Wie is waar mee bezig? Hoeveel kan er (nog) gefactureerd worden? Wanneer is de deadline voor een taak? Hoeveel uren zijn er al geschreven? Zitten we nog binnen budget? Alle antwoorden op deze vragen vind je met Scibu op de projectpagina.

Overzicht projecten

(Klik op plaatje voor vergroting.)

Overzicht taken die aan het project hangen

(Klik op plaatje voor vergroting)

Kortom, je krijgt een stuk meer overzicht wanneer je met projecten werkt in Scibu.

Wat dient er te gebeuren in Scibu om te gaan starten met de projecten?

Als je in Scibu gebruik wilt maken van de projectmodule en de taken, dan is het verstandig om dat eerst samen in te richten met een consultant van Scibu. Samen met de consultant worden dan een aantal cruciale instellingen goed geplaatst en kan je snel aan de slag.

Wat dient er in Scibu te gebeuren om tickets aan een project te koppelen?

Wanneer je al werkt met Scibu Servicecenter en je wenst ook tickets te kunnen koppelen een project, dan adviseren we dat samen met een consultant in te stellen. Daarna kan je direct ermee aan de slag.