Ervaar Scibu

Standaard opportunity instellingen aanpassen

Het werken met Opportunities stelt je in staat om het hele verkoopteam op een eenvoudige gestroomlijnde manier verkoopkansen bij te houden. In één oogopslag zie je wat je kunt verwachten om omzet. Standaard hebben we voor de Opportunities al instellingen opgegeven zodat je een vliegende start kunt maken. Als je die instellingen wilt aanpassen, dan kan dat uiteraard. Hier vind je hoe je dat kunt doen.

Om de voorkeuren aan te passen heb je de juiste beheerrechten nodig. Overleg met de beheerder of je deze rechten hebt.

Onder Voorkeuren in het Opportunity menu vind je de verschillende standaard instellingen:

Opportunity Algemeen: hier kan je aangeven of je bij de invoer van de Opportunities kunt kiezen uit een lijst met Opportunity namen of dat het van de naam van de Opportunity een vrij veld is. Wanneer je ervoor kiest voor een lijst, dan wordt de lijst getoond die je bij de Opportunity namen invoert. Al je wenst dat de naam een vrij in te vullen veld is, dan laat je deze optie uitgevinkt.

Opportunity namen: hier geef je de standaardnamen voor de Opportunities op.

Opportunity status: hier geef je de Opportunity status op. Standaard is de status: Open, Gewonnen of Verloren, maar je kunt deze uitbreiden met andere statussen.

TIP: verwar de status niet met de fase van de Opportunity en houdt het aantal statussen beperkt.

Opportunity type: als je de verschillende typen Opportunities hebt, dan kun je die hier opgeven. Als je bijvoorbeeld de Opportunities bij bestaande klanten wilt onderscheiden van de Opportunies van new business dan zou je dat met dit type kunnen doen. In dat geval zou je als type ‘Bestaande klant’ en ‘New Business’ kunnen opgeven.

Opportunity fase: je kunt hier opgeven in welke fase een Opportunity zich bevindt. Dat kan de Oriëntatie fase zijn of bijvoorbeeld de beslissingsfase.

Bron: Wat is het kanaal waardoor je de meeste Opportunities krijgt? Aanvraag website, Google, Beurzen? Hier geef je de verschillende mogelijkheden op waar je uit kunt kiezen zodra je een Opportunity invoert.

Zelf gemaakte velden: wil je nog extra informatie kwijt over een Opportunity, dan is het mogelijk om extra velden aan te maken.

  • donderdag, 03 augustus 2017