Ervaar Scibu

Hoe kan ik een spf record instellen

Wat is SPF?
Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een e-mail Authenticatieprotocol dat de herkomst van e-mail berichten valideert. Dit door te controleren of het IP-adres van de verzendende e-mail Server bij die van de afzender hoort en dus betrouwbaar is. Dit met het doel om Spam te verminderen.

Voor SPF is het van belang dat de mailservers worden opgenomen die e-mail namens jullie mogen versturen. Dit dient te gebeuren in de DNS voor de Domeinnaam die wordt gebruikt in het reply-adres dat is ingesteld in Scibu. De Domeinnaam vind je achter het @-teken en eindigt op bijvoorbeeld “.nl” of “.com”. Het SPF record voeg je toe door middel van een TXT en een SPF record. Het wordt aanbevolen om zowel in het TXT als SPF record dezelfde waarde te plaatsen.

Neem contact op met uw domeinbeheerder
Uw domeinbeheerder kan het SPF-record voor u aanpassen. Stuur onderstaande code naar hem/haar op om dit goed te laten verlopen:

v=spf1 include:spf.wearehostingyou.com ~all

Als er sprake is van een ontbrekende SPF-record dan kan uw domeinbeheerder uw eigen e-mail server ook toevoegen. Dit is bekend bij uw domeinbeheerder.

Controleer de nieuwe SPF status
Let op: het kan zo’n 24 tot 48 uur duren voordat een SPF-record daadwerkelijk overal (wereldwijd) actief is. Via de SPF Query tool van Kitterman (http://www.kitterman.com/spf/ validate.html) of via MXtoolbox (http://www.mxtoolbox.com/spf.aspx) kunt u bekijken hoe het SPF record voor uw domein is ingesteld.

  • donderdag, 19 april 2018