Ervaar Scibu

Hoe kan ik een activiteit afronden?

In Scibu is het op meerdere manieren mogelijk om activiteiten af te ronden. Je kunt activiteiten afronden bij de kalender, een alarm, de relatiekaart, de activiteitenwidget op het dashboard, de activiteitenlijst, tickets, opportunities en bij taken. Hier worden deze mogelijkheden uitgelegd.

Kalender
Wanneer je een activiteit aanmaakt, is er ook een mogelijkheid om, bij het aanmaken, de activiteit gelijk afronden. De optie Afronden kun je linksonderin aanvinken boven Verstuur email aan gebruikers.

activiteitafronden details

Wanneer afronden is aangevinkt, krijg je de optie om de status succes/geen succes en een resultaat op te geven. In het resultaat kun je bijvoorbeeld aangeven waarom deze activiteit wel/niet succesvol is afgerond.

activiteitafronden status resultaat

Wanneer je een bestaande activiteit wilt afronden, klik je met de rechtermuisknop op de desbetreffende activiteit. En dan met de linkermuisknop op Activiteit afronden.

activiteitafronden opties

Daarna komt het soort gelijke scherm naar voren. Je hebt dan de gelegenheid om alle activiteitgegevens aan te passen indien nodig. En als alles in orde is, klik je op Activiteit afronden.

activiteitafronden afronden

Ook als je de activiteit gaat wijzigen, is het mogelijk om deze af te ronden. Net als bij het aanmaken van een activiteit moet je het vakje Afronden aanvinken. Dan krijg je de optie om status succes/geen succes en een resultaat mee te geven.

activiteitafronden status resultaat

Alarm
Naast het afronden in de kalender is het ook mogelijk om gelijk vanaf een alarmscherm een activiteit af te ronden. Wanneer je een alarm pop-up ziet, heb je aan de rechterkant de optie Afronden. Als je hier op klikt, wordt jouw activiteit meteen afgerond.

activiteitafronden alarm

 

Relatiekaart contact/organisatie
Ook bij de relatiekaart is het mogelijk om activiteiten af te ronden. Activiteiten die gelinkt staan aan een contact of organisatie, kunnen op de relatiekaart onder de tab Openstaand worden afgerond. In de tab Openstaand zie je een overzicht van openstaande activiteiten van een contact of organisatie. Bij organisatie kun je ook alle activiteiten van de contacten, die gerelateerd zijn aan de organisatie, vinden onder Openstaand

relatiekaart openstaand

Wanneer je met je rechtermuis klikt op een activiteit komen er verschillende acties naar voren. Klik dan op Afronden.

relatiekaart opties

Als je op Afronden hebt geklikt, verschijnt het welbekende scherm. Je hebt dan de gelegenheid om alle activiteitgegevens aan te passen indien nodig. En als alles in orde is, klik je op Activiteit afronden.

activiteitafronden afronden

 

Activiteitenwidget op het dashboard
Je kunt ook gelijk op het dashboard jouw activiteit afronden.Wanneer de widget Activiteiten: Gebruikers activiteiten aangevinkt staat, krijg je dit onderstaande widget te zien. Hierin krijg je een activiteit met type, eventuele gelinkte relatie, omschrijving, datum, starttijd en eindtijd te zien. Naast de gegevens staan ook twee opties:

wijzigen Edit en afronden Complete .

activiteitenwidget

Om een activiteit af te ronden, klik je op Complete. Dan verschijnt er een pop-up met daarin het welbekende activiteiten scherm. Je hebt dan de gelegenheid om alle activiteitgegevens aan te passen indien nodig. En als alles in orde is, klik je op Activiteit afronden.

activiteitafronden afronden

 

Activiteitenlijst
In de activiteitenlijst kun je een overzicht zien van de openstaande en afgeronde activiteiten van een of meerdere gebruikers. Ook in dit overzicht is het mogelijk om activiteiten af te ronden. Wanneer je met jouw muis over een activiteit heen gaat, komen knoppen te voor schijn. 

activiteitenlijst achterstallig

Om een activiteit af te ronden, klik je op Complete. Dan verschijnt er een pop-up met daarin het welbekende activiteiten scherm. Je hebt dan de gelegenheid om alle activiteitgegevens aan te passen indien nodig. En als alles in orde is, klik je op Activiteit afronden.

activiteitafronden afronden

  • vrijdag, 12 augustus 2016