Ervaar Scibu

Scibu update 3.52

Geschreven door Jan Paul Huiskamp op . Gepost in Scibu

We hebben weer een behoorlijk aantal aanpassingen gedaan. Een compleet overzicht vind je in de release notes, welke gevonden kunnen worden onder de tandwieltjes rechtsboven in Scibu. Een aantal nieuwe functionaliteiten lichten we hier toe.

 
 
Folders aanmaken in het emailcenter
In deze versie van Scibu is het nu mogelijk om folders aan te maken, om e-mails te kunnen organiseren, om deze makkelijker terug te kunnen vinden. Je kan e-mails die in de Inbox staan archiveren naar een zelfgemaakte folder. Klik hier om te zien hoe je een folder aanmaakt.
Screen Shot 10 26 16 at 03.52 PM
 
Mail verplaatsen naar een folder


Het is mogelijk om mails naar een zelf aangemaakte folder te verplaatsen. Dit doet je als volgt:

  1. Ga naar het mailcenter en kies de Inbox
  2. Selecteer hier de mails die je wenst te verplaatsen naar een folder.
  3. Wanneer je ze geselecteerd hebt, klik dan op het icoontje (mapje met het vinkje)
 
Opnieuw versturen van e-mails

In het e-mailcenter is het mogelijk om vanuit de map Verzonden e-mails een bepaalde e-mail opnieuw te versturen naar de ontvanger. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een e-mail nog een keer wilt sturen.

Om een e-mail opnieuw te versturen, ga je in het E-mailcenter naar de map Verzonden e-mails. Vink de e-mail(s) aan die opnieuw verstuurd moet worden. Klik vervolgens op de knop Opnieuw versturen.

 
 
Op Organisatie nivo instellingen plaatsen voor de ServiceDesk

Het is nu mogelijk om op een Organisatiekaart de volgende opties aan te geven voor nieuwe tickets die voor deze organisatie worden aangemaakt (je ziet deze functie alleen als je de module Scibu Servicedesk hebt aanstaan):

  •          Ticket online: Bij het aanmaken van het ticket voor de kan je ervoor kiezen de klant wel of niet te verwittigen van wijzigingen bij emails.
  •          Ticket volgers: Als accountmanager wil je natuurlijk op de hoogte blijven van het reilen en zeilen bij je klant. Ook van de issues op de helpdesk. Het is nu mogelijk in te stellen dat je altijd, van alle tickets op de hoogte wordt gehouden. 
 
 
Mededeling plaatsen voor alle contacten van een organisatie
Stel, er is iets met een klant en je wilt dat al je collega’s die de organisatie- of contactkaart opent een korte mededeling krijgt. Het is nu mogelijk om dit in te stellen in Scibu.

Deze mededeling wordt ook getoond op het moment dat deze organisatie of een onderliggende contact wordt toegevoegd aan een ticket, zodat de support ook op de hoogte is van deze belangrijke mededeling. Klik hier voor meer uitleg.

 
Screen Shot 10 26 16 at 03.52 PM
Bepaal welk type email / telefoonnummer of adres je wenst te zien

Wanneer in het zoekscherm gezocht wordt, dan wil je misschien alleen een bepaalde soort emailadres zien. Dit kan nu ingesteld worden, zodanig dat het type zichtbaar wordt in het zoekscherm. Zo kan je bijvoorbeeld in zien wie er allemaal een MailPlus email adres heeft.
Klik hier om te zien hoe je het kunt instellen.

 
Rapport activiteiten

Het is nu mogelijk om een overzicht op te vragen van alle openstaande en gesloten activiteiten geselecteerd naar type en gebruiker. Met deze nieuwe rapportage overzicht hebben we een eerste stap gezet in het rapporteren van de activiteiten.

In dit rapport kunt u, per gebruiker, per periode, het aantal type activiteiten zie er hebben plaatsgevonden voor deze gebruikers.

Het rapport kan je opvragen vanuit het menu onder het kalender icoontje. Is deze niet zichtbaar? Dan heb je de rechten niet om dit te mogen bekijken. Vraag een collega die de gebruikersrechten in Scibu kan aanpassen om deze rapportage te activeren in jou account.