Ervaar Scibu

Scibu update 3.33

Geschreven door Jan Paul Huiskamp op . Gepost in Scibu

We zijn weer druk geweest de afgelopen weken voor deze update. Meer dan 40 issues, zowel verbeteringen als een aantal bugfixes, hebben we doorgevoerd. Onderstaand tref je een overzicht van de meest relevante aanpassingen.

Samen met deze update lanceren we ook een nieuwe support site, www.scibu.com/support. Op deze site vindt je antwoorden op de meest gestelde vragen en zullen we deze site in de loop van de tijd verder gaan uitbreiden met cases, filmpjes etc. Goed geordend en makkelijk vindbare antwoorden op je vragen. 

opportunities
 
Opportunities makkelijk exporteren naar Excel
Wanneer je een activiteit (afspraak of telefoontje) aan een Opportunity linkt, zie je deze activiteit bij zowel de relatie als de Opportunity. Zo zie je direct welke activiteiten er zijn rondom een Opportunity.  In het overzicht van de Opportunities staan nu ook de kolom ‘Eerstvolgende activiteit’ en de ‘Laatste activiteit’ die gekoppeld is aan de betreffende Opportunity.

Je kunt, nadat je de kolommen hebt geselecteerd, de Oppotunities makkelijk exporteren naar Excel. Hoe je de kolommen selecteert en de export uitvoert, vind je hier.

 

 

Kalender
 
Kalender extra instellingen
In de kalender en het aanmaken van activiteiten hebben we ook een aantal aanpassingen doorgevoerd.

Je kan standaard het alarm bij het maken van een nieuwe afspraak aan- of uitzetten. Tevens kan je aangeven of je standaard een afspraak of een telefoontje wenst in te plannen wanneer je een tijd selecteert in de agenda. Hoe je deze (persoonlijke) instellingen aanpast vind je hier.

Je kunt bij het afronden van een activiteit nu ook een code opgeven en of de activiteit succesvol was en, wanneer het een telefoontje betreft, of de het inkomend of uitgaand telefoontje is.

We hebben een nieuw type afspraak toegevoegd; Afspraak extern. Wanneer het een externe afspraak is krijgt deze een andere kleur in de agenda zodat je snel de externe afspraken herkent in de agenda.

 
 
 
Email
In deze versie hebben we een aantal bugs opgelost. In de eerstvolgende update, versie 3.4, zullen een groot aantal verbeteringen doorgevoerd worden in het mailcenter van Scibu. Je ontvangt hier binnenkort meer informatie over.

Wanneer je een mail ontvangt met een uitnodiging voor een afspraak (bijvoorbeeld een meeting request uit Outlook, met ICS bestand) kan je deze accepteren (of niet) en direct in de Scibu kalender als afspraak plaatsen. Je kunt deze afspraak ook negeren. De afzender krijgt dan een email en er wordt geen afspraak in de Scibu kalender geplaatst.

Er waren een aantal issues met concept emails, die werden ongewild opgeslagen. Dit issue hebben we in deze versie opgelost.

In emails die terugkwamen van de ontvangende partij ( bijvoorbeeld wanneer een mailadres niet bestaat) was het email adres niet altijd zichtbaar zodat het niet duidelijk was welke mail niet was aangekomen. Dit is nu wel het geval, mails die worden teruggestuurd door de mailserver van de ontvangende partij bevatten het email adres.

 
relaties
 
Relaties (contacten en organisaties)
In het tab Openstaand wordt de oudste activiteit nu als eerste getoond.

Tijdens het aanmaken van een nieuwe organisatie wordt getoond of deze al bestaat in Scibu. Als de bedrijfsnaam overeenkomt krijg je direct een melding.

Bij het aanmaken van nieuw contactpersoon wordt gecontroleerd of deze persoon al bestaat. Je krijgt direct een melding met de mededeling dat de persoon al is ingevoerd (en bij welke organisatie). Je kunt dan zelf de keuze maken om wel of niet door te gaan met de invoer.

 
 
 
Abonnementen
Benamingen waren niet altijd consequent in de diverse rapportages. Dit hebben we rechtgetrokken in deze versie.

Het is mogelijk (optioneel) om de periode van de factuur als externe notitie aan de factuur regel toe te voegen, zo kan je meerdere producten (met een verschillende looptijd) tegelijkertijd facturen.

 
Offerte
We hebben het mogelijk gemaakt om naast de standaardkleuren van Scibu, zelf de kleuren te kiezen die je als achtergrond, header en tekst van de header kunt gebruiken. Zo kan je eenvoudig de kleuren gebruiken die je wenst en ben je niet meer gebonden aan de standaard van Scibu.