Ervaar Scibu

Update Scibu 3.3.

Geschreven door Nick op . Gepost in Uncategorised

 
Veel nieuwe mogelijkheden in de nieuwe versie.
Ons team heeft niet stil gezeten de afgelopen maanden en heeft een hoop nieuwe praktische mogelijkheden ontwikkeld. Daarnaast hebben we, van u als Scibu gebruiker tips gekregen om Scibu nóg beter te maken. Dit heeft geresulteerd in deze nieuwe update. In deze versie zitten naast een aantal bugfixes ook een hoop verbeteringen en nieuwe, gevraagde mogelijkheden. Onder andere: 
  • De opportunity manager voor het beheren van verkoopkansen
  • Samenvoegen van Word documenten
  • Opslaan van de documenten bij de relaties
  • Koppeling met postcode tabel voor Nederland
  • Ontdubbelen en samenvoegen van relaties
  • Aanpassingen in het servicecenter
 
opportunities
 
Opportunities
Een geheel nieuwe, veel gevraagde module doet zijn intrede in deze versie. Scibu.com biedt vanaf versie 3.3 een uitgebreide Opportunity Manager. Verkooptrajecten kunnen vanaf de eerste aanvraag tot en met de geleverde order gevolgd worden. Alle relevante contactpersonen kunt u linken aan de Opportunity en natuurlijk de verwachte en gewogen opbrengst en de verkoopdatum. Kortom, Alles wat relevant kunt u registreren in een Opportunity.
 
Het maken van een Opportunity hebben we makkelijk gemaakt. Het kan direct vanaf de Organisatie of relatiekaart of vanuit het Opportunity menu. Tevens kunt u activiteiten (telefoontjes, afspraken etc) koppelen aan een Opportunity zodat u alle activiteiten op 1 plek kunt beheren. Naast de mogelijkheid om Opportunities te registeren hebben we ook een aantal dashboards beschikbaar gemaakt zodat zowel de verkoper als de verkoopleiding de Opportunities goed kan (blijven) volgen. Om de Opportunity manager optimaal te gebruiken adviseren wij om deze samen met een medewerker van Qubics in te richten. U maakt gelijk een vliegende start.
 
samenvoegen
 
Mergen met Word documenten
Het is mogelijk om een vaak gebruikt document (dat kan bijvoorbeeld een brief, contract of offerte zijn) samen te voegen met een relatiekaart in Scibu.com. Dat document wordt dan ook gelijk opgeslagen bij de relatie in Scibu. Het werkt als volgt: u maakt een template in Ms Word en slaat deze op als template. Dit .dot document kunt u uploaden naar Scibu.com. Vanaf dat moment kunt u het document samenvoegen met de kaart waar u op dat moment op staat.
 
 
bestanden
 
Documenten opslaan bij de relatie of organisatie
U kunt allerlei type bestanden (PDF, Excel, Word, etc) opslaan bij een klant. Contracten, offertes alles kunt u dan altijd, overal, online terugvinden vanaf de klantkaart. Bestanden die u nu op uw server of harddisk heeft staan, kunt u eenvoudig slepen naar de tab Bestanden op de klantkaart. Alle bestanden worden dan gekopieerd naar de Scibu server en zijn toegankelijk vanuit Scibu.
 
 
king
 
Financieel
Naast bestaande integraties met Unit4, Multivers, Exactonline en AccountView hebben we nu ook een integratie met KING. Facturen en debiteurgegevens kunnen eenvoudig worden geëxporteerd als XML bestand.
 
 
Koppeling met postcode.nl
Wanneer u een relatie invoert, hoeft u nu alleen het huisnummer en postcode in te vullen. Scibu vult de rest van het adres (straat, plaats, provincie) zelf aan. Deze mogelijkheid werkt bij Nederlandse adressen. Tevens werkt deze nieuwe functie ook bij bestaande adressen die al zijn ingevuld.
 
Nieuw widgets 
Widgets zijn blokken met velden die u aan of uit kunt zetten en worden getoond op de bedrijfs- en contactkaart. Zo is er het widget Adres en het blok Financieel.
 
We hebben er twee nieuwe widgets bij gemaakt die u eenvoudig kunt toevoegen; één voor de Opportunities die laat zien welke Opportunities er zijn bij de Organisatie en/of de contactpersoon (deze widget heet Status deals). Daarnaast hebben we een widget gemaakt die snel inzicht geeft in de status van een contact of organisatie. Dit widget geeft informatie er als laatste contact gehad en wat de eerstvolgende geplande acties zijn. U kunt deze widgets aan of uitzetten per gebruiker. Dit doet u door naar de instellingen te gaan van de betreffende gebruiker.
 
Zelf aangemaakte velden zichtbaar maken waar u wilt 
U kunt zelf aangemaakte velden ook in een widget plaatsen en dit widget tonen op de organisatie- of contactkaart.
 
Ontdubbelen en samenvoegen van relaties. 
Het is vervelend om dezelfde personen dubbel in de database te hebben. U kunt Scibu de opdracht geven om dubbele relaties (bijvoorbeeld relaties met dezelfde voor- en achternaam en hetzelfde emailadres) te tonen. Deze dubbele relaties kunt u samenvoegen naar een relatiekaart. U verliest niets, alles wordt samengevoegd.
 
 
mailcenter
 
Diverse verbeteringen in het e-mail center
We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd in het e-mail center. Het is onder andere mogelijk om mails als belangrijk te markeren en ongeopende mails te selecteren. Tevens hebben we de zoekfunctie verbeterd.
 
 
ticketcenter
 
Servicedesk
We hebben een aantal kleine aanpassingen / verbeteringen doorgevoerd in de lay-out van de Scibu servicedesk. Wanneer je een ticket opent, wordt nu het tabblad tickets (met veel relevante informatie over het ticket) geopend en niet meer het tabblad contact.
 
Alleen servicedesk gebruikers zichtbaar 
Vanaf deze update zijn in de servicedesk (bijvoorbeeld bij het toewijzen van een ticket of actie aan een collega) alleen de Servicedesk gebruikers zichtbaar. U krijgt dan niet mee gehele lijst van alle Scibu gebruikers maar alleen degene die als Servicedesk gebruiker zijn aangemaakt.
 
Nog meer overzicht houden op de tickets 
Het aantal tickets op de servicedesk kan natuurlijk behoorlijk groeien. Om het overzichtelijk te houden hebben we het nu mogelijk gemaakt om in het zoekscherm het type ticket te selecteren. Scibu Servicedesk toont dan alleen maar met die geselecteerde tickets. Ook de filters aan de rechterkant van het zoekscherm tonen alleen de aantallen van de geselecteerde tickets.
 
Instellen wanneer een ticket rood weergegeven wordt 
Tickets met een hoge prioriteit kunt u zichtbaarder maken in het zoekscherm van Scibu. U kunt in de instellingen van het Servicecenter aangeven of tickets met een bepaalde prioriteit rood getoond dienen te worden in het zoekscherm. Tevens kunt u aangeven na hoeveel dagen ze rood getoond dienen te worden.
 
 
Afbeelding2 17
Heeft u een vraag?
Wij staan u graag persoonlijk te woord. Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 
 
Of bel ons op
 
Vraag de brochure aan
Voorkant brochure
Alles over Scibu nog eens rustig nalezen? Vraag hier de gratis brochure aan.
Aanvragen
 
Ervaar Scibu
Demo modules
Wilt u op uw gemak ontdekken wat Scibu voor u kan betekenen? Vraag een online demo aan of ga zelf aan de slag met een van de modules.
Ervaar Scibu