Ervaar Scibu

Nieuwe ontwikkelingen Scibu

Geschreven door Jan Paul Huiskamp op . Gepost in Scibu

Nieuwe ontwikkelingen Scibu

In de afgelopen jaar hebben we al behoorlijk wat updates gedaan van Scibu. Deze updates bestonden uit verbeteringen van bestaande en volledig nieuwe functionaliteit.  In de komende maanden zijn er twee belangrijke ontwikkelingen; de integratie met Office / Outlook 365 en de nieuwe layout van Scibu.

office365 Scibu 2

Scibu integratie met Office / Outlook 365
Outlook is het meest gebruikte mail en agenda programma en we zijn dan ook blij te melden dat we ver zijn met het ontwikkelen van een integratie tussen Outlook 365 en Scibu. Eerst de synchronisatie van de agenda tussen Outlook 365 en Scibu en vervolgens de synchronisatie van email.

Outlook 365 kalender
Met de Microsoft Outlook 365 agenda koppeling worden ingeplande activiteiten in Scibu automatisch gesynchroniseerd (zonder een handmatige actie) en bijgehouden gehouden in jouw Outlook 365 agenda. De koppeling werkt twee kanten op: wanneer er iets wijzigt in Scibu, dan wordt dat doorgezet naar Outlook 365 agenda. Omgekeerd, als er iets wijzigt in Outlook 365 aAgenda, dan zal het agenda item in Scibu worden aangepast.

Outlook 365 mail
Met de Outlook 365 mail integratie maakt het niet meer uit vanaf waar je de mail verstuurd, vanuit Scibu of vanuit Outlook. Alle mail wordt gesynchroniseerd en is beschikbaar in beide systemen. Mails die vanuit Outlook worden ontvangen of verzonden, zijn beschikbaar in Scibu en worden ook gelinkt aan de juiste relaties in Scibu.  Dus ook wanneer je niet met de mailfunctionaliteit van Scibu werkt heb je alle mail netjes in Scibu en zo wordt Scibu nog meer de verzameling van alle communicatie met de klant.

Let op: de koppeling werkt momenteel alleen twee kanten op met een zakelijk Office 365 account. Gratis accounts worden door Microsoft niet ondersteund.  Daarnaast is het van belang dat, wanneer je alleen van de Outlook365 agenda synchronisatie gebruikt maakt, ook gebruik wordt gemaakt van de e-mailfunctionaliteit van Office 365 zelf.

Wanneer is de koppeling met Outlook beschikbaar?
Er wordt momenteel getest. Ons doel koppeling in het eerste kwartaal van 2019 te releasen. We zoeken nog een aantal beta testers. Ideaal wanneer je zo snel mogelijk gebruik wil maken van deze nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe layout Scibu
We zijn druk bezig om de layout van Scibu zodanig aan te passen, zodat Scibu beter op de telefoon en tablet gebruikt kan worden. Kortom, we zijn Scibu volledig responsive aan het maken. 

Door andere technieken te gebruiken zal Scibu ook sneller worden door de nieuwe layout en nemen we zoveel mogelijk wensen mee die door alle gebruikers zijn aangegeven in de afgelopen tijd.

Wanneer is de nieuwe layout van Scibu actief?
De nieuwe Scibu layout zal stap voor stap worden uitgerold in 2019, te beginnen in het eerste kwartaal van 2019. Op korte termijn, en voordat we de nieuwe layout zullen gaan uitrollen, zullen we je informeren over de wijzigingen.