Ervaar Scibu

Nieuwe update Scibu.com

Geschreven door Jan Paul Huiskamp op . Gepost in Scibu

Nieuwe update Scibu.com
Op zaterdagochtend 27 juli wordt Scibu weer geupdate! Meer dan 60 verbeteringen, groot en klein, zullen worden doorgevoerd in Scibu. De focus van deze update zijn een aantal aanpassingen in Scibu Offertes en Scibu Servicedesk.

Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste punten.

Scibu Offerte: extra notitie veld bij producten
Het is nu mogeijk om bij producten interne en externe notities op te nemen. De interne notities zijn bedoeld voor de medewerkers en worden zichtbaar op het moment dat er een product wordt geselecteerd bij het maken van een offerte of factuur. Externe notities verschijnen in de offerte en zijn zichtbaar voor de klant.

Scibu Offerte: Digitale handtekening
Een klant die zijn offerte heeft ontvangen en accepteert, kan op het scherm met zijn muis of vinger (bij tablets) een handtekening zetten. Deze handtekening verschijnt in het uiteindelijke bevestigingsdocument.

Scibu Offerte: Aantallen wijzigen
Het is nu mogelijk om een offerte zo op te stellen dat de klant het aantal producten kan wijzigen in de door hem ontvangen offerte.

Scibu Offerte: Klonen van offerte
Het is nu mogelijk om een offerte klonen. Wanneer u een offerte wilt maken die nagenoeg hetzelfde is (qua producten, prijzen en layout) als een eerder gemaakte offerte dan is het nu mogelijk om deze bestaande te offerte eenmalig te kopieren naar een nieuwe offerte. Dat scheelt een hoop werk.

Scibu Offerte: product toevoegen 'on the fly'
Het is nu mogelijk om, wanneer u bezig bent met een offerte en een product toevoegen aan de product database voor later gebruik . Op het moment dat het product dat wordt ingevoerd niet bestaat, zal Scibu vragen of dit product aan de productdatabase moet worden toegevoegd. Vervolgens verschijnt er een scherm waarin je alle details van het product kan toevoegen en wordt het opgeslagen voor later gebruik.

Scibu Servicedesk: zelf velden aanmaken
Een grote, langverwachte aanpassing! Het is nu mogelijk om zelf velden aan te maken voor het ticketscherm. Wanneer het bijvoobeeld noodzakelijk is om een nummer (serienummer) of andere informatie te registreren naast de 'standaard' ticket informatie kan dat nu met deze nieuwe functionaliteit.

Scibu Servicedesk: ticket geopend of niet
Het is nu zichtbaar wanneer een ticket voor het laatst geopend is door de klant.

Scibu Servicedesk: nieuw rapportage voor tickets
Er is een nieuwe rapportage beschikbaar gesteld. Deze rapportage laat zien welke type tickets er door de maanden heen zijn aangemaakt. Deze rapportage is vergelijkbaar met de rapportage die er al was van het aantal tickets per medewerker per maand.